vrijdag 11 november 2011

Adventsster


Deze nostalgische papieren ster oogt uit grootmoeders tijd. Het is een oud gebruik om vanaf de eerste adventszondag zo'n ster op te hangen. Advent komt uit het Latijn en verwijst naar Adventus en Advenire. Deze woorden betekenen "komst" en "ergens naar toe komen". Zo leefde men naar het Kerstfeest toe. Nog altijd zie ik hier en daar deze sterren hangen, en ik vind het een mooi gebruik. 

Je kunt deze ster zelf maken van stevig karton en bruin pakpapier. Op de site van Landleven vond ik via deze link een mal, die je als patroon kunt gebruiken.Advent begint altijd op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt op 24 december. Hierdoor is de lengte van de adventsperiode verschillend, maar telt de advent altijd 4 zondagen. In kerken wordt de advent symbolisch zichtbaar gemaakt door een kaarsenstandaard of adventskrans waarop vier kaarsen staan. Elke zondag wordt een extra kaars aangestoken. Op de laatste zondag voor kerst branden dus alle kaarsen.

1 opmerking:

  1. Wij hadden vroeger ook altijd zo'n ster voor het raam, idd heel gezellig. Ik denk dat ik die nog steeds ergens in een van de kerstdozen heb...

    BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...