vrijdag 10 juni 2011

Knisperboekje maken


Vrolijk, zacht en knisperend.... zo'n boekje kun je zelf maken. Ik vond het idee en de werkbeschrijving hier

7 opmerkingen:

 1. De website is niet meer berschikbaar
  .... toch zou ik graag weten welk materiaal er gebruikt wordt om te knisperen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad, de website is niet meer geldig en ook ik had graag geweten hoe je aan zo'n boekje begint. Dus moest iemand er iets van weten en het met ons willen delen. Graag

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad, de website is niet meer geldig en ook ik had graag geweten hoe je aan zo'n boekje begint. Dus moest iemand er iets van weten en het met ons willen delen. Graag

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad, de website is niet meer geldig en ook ik had graag geweten hoe je aan zo'n boekje begint. Dus moest iemand er iets van weten en het met ons willen delen. Graag

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom kan ik toch niet vinden waar ik dat knisper spul kopen kan.. Kan iemand me dat vertellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo!! Na een lange zoektocht ben ik erachter wat je ervoor kunt gebruiken: Braadzakken!!
  Bij appie heijn te koop: Toppits Braadzakken voor 1,89. Wel de zakken perforeren om verstikkingsgevaar te voorkomen (en lijkt me ook dat met wassen het ook makkelijker uitdampt). Kunnen tegen hitte dus moet goedgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De volgende omschrijving gevonden:

  Stof snijden

  Strijk de stof die je wil gebruiken voor de voor- en achterkant van het doekje en knip deze in een vierkant van 24 x 24 cm.
  Zorg daarna dat je braadzak ook een vierkant ter grootte van 24 x 24 is. Om het beste knisper-effect te hebben, kan je hem dubbelvouwen, dus dan start je met een rechthoek van 24 x 48 cm.
  Het is erg belangrijk om gaatjes te perforeren in de braadzak, dit om verstikkingsgevaar bij kleine kinderen te voorkomen. Vouw daarvoor de zak een paar keer dubbel en maak er met een perforator wat gaatjes in. Ontvouw hem daarna weer tot het vierkant van 24 x 24.
  Knip van de lintjes ongeveer 12 stukken in verschillende lengtes, houd er wel rekening mee dat je ze moet dubbelvouwen dus maak ze twee keer zo lang. In het voorbeeld gebruik ik stukken van ongeveer 4 - 7 cm lang. Houd ook rekening met een naadtoeslag, waardoor een stukje van ongeveer 2 cm tussen de stoflagen verdwijnt en niet meer zichtbaar is.

  Lintjes vastzetten

  Vouw de stukjes lint dubbel met de goede kant naar buiten en strijk deze.

  Leg de katoenen stof met de goede kant naar boven en speld de lintjes vast langs de randen. Zorg ervoor dat de snijkanten van de lintjes op de snijkanten van het vierkant zitten. Ook de punten van de naalden wijzen naar de snijkanten van de stof.


  Afwerking

  Verwijder alle spelden en keer het knisperdoekje binnenstebuiten via het opengelaten gat aan de zijkant. Duw de hoekjes goed naar buiten met behulp van een breinaald en strijk het knisperdoekje. Omdat de braadzak hittebestendig is, kan je gewoon een warm strijkijzer gebruiken.

  Nu hoef je alleen nog maar het opengelaten stukje dicht te naaien. Dit doe je door de stofrandjes naar binnen te vouwen en het gat zo dicht mogelijk langs de rand dicht te stikken. Je kan het knisperdoekje ook rondom langs alle randen stikken, waarbij je de keeropening meteen dichtnaait. Klaar!

  BeantwoordenVerwijderen

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...