zondag 27 november 2011

Kerstkaarten recyclen...


Niet iedereen zal het kunnen waarderen, maar als je selectief bent in je keuze naar wie je zo'n kaart stuurt, dan vind ik het toch een leuk idee. Je kunt nl. je oude kerstkaarten recyclen en dat spreekt me wel aan in deze wegwerpmaatschappij. Je vindt een duidelijke tutorial bij de Dutch Sisters.

zaterdag 26 november 2011

Inspiratie voor je kerstkaarten en heel veel downloads..


Als je het leuk vind om digitaal aan de slag te gaan met je kerstkaarten, dan kun via deze link een heleboel inspiratie op doen en doorklikken naar allerlei freebies voor plaatjes en letters..

donderdag 24 november 2011

Kerstkaarten maken

Op Hobbyblog  vond ik een leuk en simpel idee om zelf kerstkaarten te maken. Er worden ook 4 links gegeven voor modelletjes van o.a. sterren, rendier, kerstboom en kerstklokken.Het idee is om deze vormen in verschillende maten uit papier te snijden en daar een compositie van te maken.
Lees hier verder hoe je aan de slag kunt gaan!

woensdag 23 november 2011

Doosjes maken

Bij Leah kun je in deze tutorial heel goed zien hoe je onderstaande doosjes kunt maken.

dinsdag 22 november 2011

Kersthangertjes


Op de blog van Angelika zag ik dit leuke ideetje om kersthangertjes te maken.... Ze geeft er een korte beschrijving en een patroontje bij.


zaterdag 19 november 2011

Ster maken...


Deze ster is opgebouwd uit allemaal kleine piramide's. Het is een precies werkje om te maken, maar met de hulp van de tutorial van Suzette moet het wel lukken...


vrijdag 18 november 2011

Sneeuw- en ijskristallen knippen


Bij Kerl kun je zien hoe eenvoudig het is om van een rechthoekig stukje wit papier deze sneeuwvlokken te knippen zijn. De beschrijving is in het engels, maar je kunt gerust zonder als je goed naar de foto's kijkt!

woensdag 16 november 2011

Windlicht versieren


Bij Katherine zag ik deze tutorial windlicht versieren. Leuk om te doen en daarna is het genieten!

dinsdag 15 november 2011

Winterse kruissteekjes...


Prachtige geborduurde servetten... Maar deze motiefjes zijn voor veel meer doeleinden te gebruiken. Ik vond ze bij Landleven..., onderaan kun je een pdf bestand vinden van deze patroontjes.


zondag 13 november 2011

Grolse wanten uit Groenlo


Op de site van Landleven kun je over de traditie van deze gebreide wanten lezen. Onderaan het artikel staat een link naar het nederlandse patroon.

vrijdag 11 november 2011

Adventsster


Deze nostalgische papieren ster oogt uit grootmoeders tijd. Het is een oud gebruik om vanaf de eerste adventszondag zo'n ster op te hangen. Advent komt uit het Latijn en verwijst naar Adventus en Advenire. Deze woorden betekenen "komst" en "ergens naar toe komen". Zo leefde men naar het Kerstfeest toe. Nog altijd zie ik hier en daar deze sterren hangen, en ik vind het een mooi gebruik. 

Je kunt deze ster zelf maken van stevig karton en bruin pakpapier. Op de site van Landleven vond ik via deze link een mal, die je als patroon kunt gebruiken.Advent begint altijd op de zondag die valt tussen 27 november en 3 december en eindigt op 24 december. Hierdoor is de lengte van de adventsperiode verschillend, maar telt de advent altijd 4 zondagen. In kerken wordt de advent symbolisch zichtbaar gemaakt door een kaarsenstandaard of adventskrans waarop vier kaarsen staan. Elke zondag wordt een extra kaars aangestoken. Op de laatste zondag voor kerst branden dus alle kaarsen.

donderdag 10 november 2011

Prachtig kussen


Dit prachtige kussen zag ik op de blog van Jenny, van Made By Me. Je kunt hier een diagram en korte beschrijving vinden. 

woensdag 9 november 2011

Voor de vogeltjes...


Op de blog van I wish I like kun je lezen hoe eenvoudig deze voederplaats te maken is!

zondag 6 november 2011

Tutorial huisje van stof maken Dit is wel heel luxe... een tutorial in 17 stappen om dit leuke huisje te maken. Dat moet lukken!


vrijdag 4 november 2011

Gehaakte sfeerlichtjes


Bij Maaike van Mums boven zag ik deze prachtige omhaakte glaasjes voor een waxine lichtje. Ik was er meteen helemaal weg van. Er staat ook een duidelijke beschrijving bij. De leuke knoopjes komen van de Hema. Maaike, bedankt voor dit super- idee!

donderdag 3 november 2011

Gitaar van stof


Leuk voor Sinterklaas om aan een echt gitarist te geven, maar ik zou hem ook wel als kussen willen hebben!
Bij sew4home kun je er alles over lezen

dinsdag 1 november 2011

Mos op je tuinmuur


Een kunstwerk van mos, dat groeit aan je tuinmuur.... Ik stond helemaal versteld toen ik dit tegenkwam bij I wish I like... Je kunt daar ook lezen hoe je zoiets aanpakt..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...